088 0101 200 [email protected]

De droom van elke kookliefhebber is toch wel de G-Keuken. In deze grote keukenopstelling kan namelijk alle benodigde apparatuur (en meer!) een plekje vinden. Van een extra grote ijskast tot meerdere ingebouwde ovens, het past allemaal. Tevens biedt deze keukenvorm veel kastruimte. Ondanks het grote formaat is door de praktische vormgeving het meeste altijd binnen handbereik.

De droom van elke kookliefhebber is de G-Keuken. In deze grote keukens is er namelijk veel bergruimte en kan veel apparatuur geplaatst worden. Van een grote ijskast tot meerdere ingebouwde ovens, het past allemaal. Maar wat is dan een goede indeling, en is een G-Keuken wel de juiste keuze? U leest het in onze blog!

Vorm

De G-Keuken kan het beste worden omschreven als een U-Keuken met een extra schiereiland. Het is één van de grootste keukenvormen die verkocht wordt en geeft een groot werkoppervlak. Met al dat extra aanrecht komen natuurlijk ook extra kasten. Perfect dus voor echte kookliefhebbers.

Indeling & Inrichting

Met een G-Keuken kan qua indeling geëxperimenteerd worden. Wie zegt namelijk dat elke zijde moet bestaan uit een keukenblad met keukenkasten? Het schiereiland is populair als bar en kan ook functioneren als een eetplek. Houdt u van gezelligheid? Dan kunt u aan één zijde ook kiezen voor lage keukenkasten met wat kussentjes erop. Dit geeft handige opbergruimte maar ook een leuke zitplek voor de kinderen.

Door het grote formaat is deze keukenopstelling perfect voor veel keukenapparatuur. Denk echter wel goed na over de indeling. Het is bijvoorbeeld handig om de koelkast, spoelbak en kookplaat niet te ver uit elkaar te zetten.

Past Een G-Keuken?

Een G-Keuken is één van de grootste keukenopstellingen die er bestaan en vereist daardoor veel ruimte. Hierdoor is deze keukenvorm over het algemeen alleen geschikt voor grotere ruimtes. Wilt u graag een grote keuken, maar is de ruimte net iets te klein voor deze opstelling? Een T-Keuken of U-Keuken kunnen dan uitkomst bieden.

Maar ook in een grotere ruimte kunnen er problemen zijn. Een perfecte G komt namelijk niet altijd uit, bijvoorbeeld omdat er net in dat ene hoekje een doorgang of deur zit. Wanneer dit het geval is kan een U-Keuken of een hoekkeuken met een los schiereiland uitkomst bieden. Deze heeft dezelfde werk- en opbergruimte als een G-Keuken, maar biedt extra loopruimte en is net wat flexibeler qua ontwerp.

Heeft u juist zo veel ruimte dat de G-Keuken haast klein lijkt? Probeer dan de G-Keuken met een twist door het schiereiland naar de open kant te plaatsen. Hierdoor krijgt de keuken een soort van S vorm.

g keuken

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest