088 0101 200 [email protected]

De kitchenette, ook wel pantry keuken genoemd, is eigenlijk de mini-variant van de normale keuken. Deze kleine keukens worden veelal door bedrijven gebruikt of als bijkeukens geplaatst, dankzij de complete doch compacte vormgeving.

Heeft u interesse in het kopen van een kitchenette, maar wilt u graag meer informatie? Of heeft u nog twijfels? Dan bent u hier aan het goede adres. In deze blogpost leest u:

  • de oorsprong en hedendaagse vormgeving van de pantry keuken,
  • de voordelen van een kitchenette,
  • en een complete checklist om zeker en voorbereid een geschikte kitchenette uit te zoeken.

Oorsprong

Het woord kitchenette komt oorspronkelijk uit de scheepvaart. Hier werd met de kitchenette een kleine aanrechtkamer bedoelt, waar de gerechten die uit de kombuis kwamen klaargemaakt werden alvorens ze in de eetsalon werden opgediend.

Inmiddels is de kitchenette uitgegroeid tot een complete, maar nog altijd kleine keuken. De hedendaagse pantry keuken is daardoor voorzien van alle gemakken, zonder al te veel ruimte in te nemen. Daardoor zijn deze keukens geschikt voor bedrijven of bijkeukens, of ieder andere plek waar een compacte keuken uitkomst biedt.

kitchenette pantry keuken

Voordelen van een Kitchenette

De kitchenette wordt steeds populairder dankzij de verschillende voordelen. Ten eerste zijn deze keukens relatief klein, waardoor ze in vrijwel elke ruimte geplaatst kunnen worden. Handig voor bijvoorbeeld kleinere bedrijfsruimtes, of wanneer de keuken in een tussenkamer moet.

Ten tweede zijn deze keukens, ondanks het kleine formaat, wel compleet uitgerust met de meest gebruikte apparaten. Zo heeft u wel extra ruimte over, zonder in te hoeven leveren aan comfort en gebruiksgemak.

Het derde voordeel is de verhuisbaarheid. Dankzij het compacte formaat en de voorgemonteerde plaatsing is een pantry keuken namelijk makkelijk te verplaatsen. Vooral voor mobiele bedrijfsruimtes of huurwoningen is dit een echte uitkomst!

pantry keuken kitchenette

Kitchenette Kopen? Gebruik Deze Checklist!

Bent u zich aan het oriënteren op een kitchenette? Of wilt u graag uw perfecte pantry keuken aanschaffen? Ga goed voorbereid op pad met deze checklist. Dit zijn de 8 belangrijke zaken om aan te denken bij het kopen van een kitchenette:

1 – Ga voor materialen die gemakkelijk schoon zijn te maken.

Een pantry keuken staat vaak in een bedrijfsruimte. Met andere woorden, deze keukens worden meerdere keren per dag door meerdere mensen gebruikt, soms zelfs zeven dagen per week.

Kies daarom voor een kitchenette gemaakt van onderhoudsvrije materialen die makkelijk gereinigd kunnen worden, zonder daar al te voorzichtig mee moeten zijn.

2 – Het materiaal moet van een degelijke kwaliteit zijn.

Het is belangrijk om een kitchenette te nemen van goede kwaliteit. Juist in kantoorpanden of in de bijkeuken heeft de keuken het namelijk flink wat te verduren.

Daarom is het belangrijk om hoogwaardig geperst materiaal te nemen. De toplaag en de fronten van de kitchenette hebben een langere levensduur wanneer ze van HPL (High Pressure Laminate) zijn gemaakt, net als het aanrechtblad.

3 – Naast een goede kwaliteit is stootvastheid ook een pré.

Uiteraard verschilt dit per kantoor, per ruimte, en per werknemer. Toch is het fijn wanneer een keuken die vaak gebruikt wordt, niet bij het minste of geringste schade lijdt.

4 – Handig, gebruiksvriendelijk en veilig in het gebruik.

Deze lijkt misschien logisch, maar toch wordt het gebruiksgemak van een keuken wel eens vergeten. Wat willen u en uw werknemers graag in de keuken gaan doen? Probeer met deze gedachte een geschikt ontwerp te vinden.

Wordt de kitchenette bijvoorbeeld dé plek waar iedereen zijn of haar lunch gaat opwarmen? Dan is een extra ruime magnetron of combi-oven waarschijnlijk een slimme zet. Neemt iedereen altijd een lunch mee vanuit huis? Kies dan een grotere koelkast. Doen ze dit niet, dan kunt u daar weer op bezuinigen. Etcetera.

5 – Een kitchenette moet representatief zijn.

Vooral wanneer de pantry keuken in een bedrijfsruimte staat, staat de keuken in het zicht van werknemers en misschien zelfs klanten. Kies daarom een ontwerp en een uitvoering die representatief en netjes zijn, en die goed bij uw bedrijf passen.

6 – In meerdere formaten verkrijgbaar en snel leverbaar.

Heeft u een bepaald model op het oog, maar past deze niet in uw werkruimte? Of is die juist veel te klein? Zorg ervoor dat u een leverancier kiest die de modellen in meerdere formaten heeft staan.

Een snelle levering heeft ook zijn voordelen. Zo kunt u gelijk aan de slag. De pantry keukens bij Keukenwarenhuis.nl worden allemaal uit voorraad samengesteld, zodat u uw bedrijfs- of bijkeuken zo snel mogelijk in gebruik kunt nemen.

7 – Snel en eenvoudig te monteren.

Een goede pantry keuken is makkelijk en snel te monteren. Vooral wanneer u van plan bent de keuken mee te nemen bij een verhuizing is dit een extra uitkomst.

8 – Snel en eenvoudig te verhuizen.

Een echte kitchenette is – voor een keuken – vrij eenvoudig te verplaatsen. Indien u niet van plan bent te verhuizen, is dit punt minder van belang. Indien u echter wel mobiliteit zoekt, kies dan een kitchenette die relatief makkelijk te verplaatsen is.

Conclusie

Een pantry keuken of kitchenette is een kleine maar volledig uitgeruste keuken. Perfect voor in bedrijfsruimtes of als bijkeuken.

Heeft u interesse in het kopen van een kitchenette? Gebruik de bovenstaande checklist om goed voorbereid een keuze te kunnen maken.

Heeft u als nog vragen of twijfels? Onze ervaren adviseurs – en een lekkere kop koffie – staan altijd voor u klaar. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als u graag direct geholpen wilt worden.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest