088 0101 200 [email protected]

De steenlook keuken is een keuken die uit steen vervaardigd lijkt. Een populair voorbeeld van een steenlook keuken is bijvoorbeeld de betonlook keuken.

Waar de betonlook keuken lijkt op – uiteraard – beton, is de steenlook keuken categorie dus een stuk breder. Elke keuken die namelijk op een steensoort lijkt, valt onder deze categorie.

In deze blogpost lees je:

  • Wat de steenlook keuken precies is,
  • Welke sfeer deze keukens hebben,
  • Hoe je de steenlook ook met andere kleuren kunt combineren,
  • Hoe steenlook keukens worden gemaakt.

De toegevoegde foto’s zijn een geweldige inspiratiebron om jouw eigen steenlook droomkeuken samen te stellen. Of wie weet zit de perfecte keuken er al tussen?

Wat is een Steenlook Keuken?

Elke keuken die van steen lijkt te zijn gemaakt, kan gekwalificeerd worden als een steenlook keuken. Een van de populairste soorten is de betonlook keuken, al is beton natuurlijk niet de enige mogelijkheid.

Beton hoort dus bij de steenlook keukens, maar ook andere steenachtige afwerkingen kunnen onder deze categorie vallen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijkere of aardsere varianten, marmerlooks, steensoorten met een bepaald motief, etc.

Welke Sfeer Geeft een Steenlook Keuken?

De steenlook keukens zijn stoer en aards. Deze keukens hebben daardoor een robuuste en natuurlijke uitstraan. Rustig en sereen met tegelijkertijd een krachtig effect.

De Steenlook Combineren

Vind je een volledige steenlook in de keuken net iets te veel? De steenlook kan je ook perfect combineren met neutralere tinten. Kies bijvoorbeeld voor de steenlook op de korte zijkanten van uw kookeiland en voor een rustige witte ladekasten aan de lange zijdes.

Zijn Steenlook Keukens Echt van Steen Gemaakt?

Nee, gelukkig niet. Een keuken volledig gemaakt van steen zou ten eerste ontzettend zwaar zijn. Neem maar eens het gewicht van beton in gedachte. Betonnen keukendeuren zouden te zwaar zijn voor de onderliggende keukenkasten.

Uiteraard kan je dan ook kiezen om tevens de binnenste kasten van beton te laten maken. Zeker een mogelijkheid, maar geen makkelijke. De keuken zou dan volledig met de hand gemetseld moeten worden, ontzettend prijzig zijn, en niet makkelijk te verwijderen.

Een ander nadeel van volledig steen is dat bepaalde soorten makkelijk kunnen afbrokkelen of chippen. De keukenkasten zouden dan door een flinke tik kunnen barsten of scheuren.

Hoe Worden Steenlook Keukens Gemaakt?

Daar een steenlook keuken niet van massief steen wordt vervaardigd, moet het effect op een andere wijze worden verkregen. De meest voorkomende methodes zijn een kunststof finish of een dun laagje echt steen.

Kunststof Finish

Met een kunststof finish wordt het steenmotief, net als bij ‘normale’ kleuren, geprint en op de keukenkasten geplaatst. Uiteraard onder een goede coating.

Dun Laagje Echt Steen

Bij deze methode wordt een dun laagje echt steen op de keukenkasten of keukendeuren geplaatst. Dit wordt vooral gebruikt bij ‘smeerbare’ steensoorten, zoals bijvoorbeeld beton. Deze methode geeft een realistischer effect, maar is tevens vaak ook wat prijziger.

Conclusie

Een steenlook keuken heeft een stoere, robuuste en aardse uitstraling. De keukens worden niet volledig van echt steen gemaakt, maar zijn daardoor duurzaam en betaalbaar.

Vind je een volledige steenlook keuken te veel? De steenlook is ook perfect de combineren met andere tinten, voor een rustige en neutrale uitstraling met toch een stoer accent.

Steenlook keuken Betonlook keuken Steenlook keukens Keuken steenlook Keuken steen Betonlook keukens

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest