088 0101 200 [email protected]

Trending topic in de keukenbranche zijn tegenwoordig de decoratieve keuken achterwanden. Naast de muur of RVS spatplaat komen er steeds meer leuke en innovatieve variaties bij. Van rode bakstenen behang tot een foto van een bosrijke omgeving, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dankzij het ruime aanbod aan verschillende kleuren en materialen kunt u met een keuken achterwand écht een persoonlijke draai geven aan uw keuken. Zo wordt uw keuken een waar uniek en origineel oogappeltje, die niemand anders heeft staan.

In deze blogpost leest u:

  • Hoe u erachter kunt komen of een keuken achterwand bij u en uw keuken past,
  • wat voor verschillende soorten achterwanden mogelijk zijn,
  • en of een keuken achterwand ook in een bestaande keuken geplaatst kan worden,

Natuurlijk vindt u hier ook allerlei fotografische voorbeelden ter inspiratie!

Past Een Keuken Achterwand Bij Mijn Keuken?

Wilt u misschien een verfrissende keuken achterwand, maar heeft u geen idee waar te beginnen?  Om uw keuze te kunnen maken is het allereerst belangrijk om veel inspiratie op te doen, en te bepalen wat voor keuken achterwand u misschien zou willen.

In deze blogpost vindt u meerdere voorbeelden die u daarbij kunnen helpen. Uiteraard bent u ook altijd welkom bij ons in de showroom om enkele voorbeelden in het echt te zien!

Heeft u een paar ontwerpen op het oog, maar twijfelt u over de beste keus? Probeer dan eens om met (tijdelijk) behang, een poster, of een zelf gemaakt moodboard te experimenteren. Zo kunt u een paar dagen ondervinden of de gekozen kleuren de juiste zijn.

Keuken Achterwanden Inspiratie – Wat Zijn De Mogelijkheden?

Unieke keuken achterwanden zijn er in allerlei vormen en maten en kunnen bij allerlei verschillende keukenstijl. Welke u kiest hangt uiteindelijk af van uw eigen stijl en smaak.

Zoekt u toch alvast wat achterwanden inspiratie? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van populairste soorten.

Stenen of Steenlook

Een stenen of steenachtige keukenwand in de keuken een prachtige toevoeging zijn. Een populaire steensoort hiervoor is de rode baksteen, maar ook natuursteen of old stone kunnen een prachtig effect geven.U kunt kiezen voor een echt gemetselde muur, of voor een kunststof steenlook.

Stenen achterwanden worden vooral gezien bij de stoerdere keukenstijlen, zoals de industriële keukens, loft keukens, en robuuste keukens. Maar ook in een strakke en zeer moderne keuken kan een stenen achterwand een mooie toevoeging zijn.

baksteen achterwandKeuken stenen achterwand

Realistische Foto

Houdt u van de zee? Of wandelt u graag in de bossen? Waarom daar niet ook tijdens het koken van genieten? Tegenwoordig kunt u kiezen uit allerlei verschillende realistische foto’s als keuken achterwand.

Creatief ingesteld? U kunt natuurlijk ook uw eigen foto laten printen. Onthoud echter wel dat een achterwand bestand hoort te zijn tegen hitte, vocht, en meer.

Keuken achterwand foto Keuken achterwanden foto

Tegeltjes

Tegeltjes zijn een klassieke en stijlvolle soort achterwand. U kunt kiezen voor een rustige en egale tegel, of voeg wat extra flair toe met bedrukte ontwerpen. Uniforme tegeltjes die allemaal hetzelfde formaat hebben geven een rustige uitstraling.

Tegels met verschillende groottes (en zelfs kleuren), of uniforme tegels met abstracte patronen, zijn een verfrissend accent die zeker de aandacht zullen trekken.

stenen achterwand

Muurverf of Behang

Een keuken achterwand kan ook worden geïnspireerd door de keuken zelf. Een leuke variatie is het aanbrengen van een kleurtje of behang dat past bij een de kleur van alle of enkele keukenkasten.

Let wel, indien de geverfde achterwand zich bij de kookplaat bevindt, is het handig om voor een afwasbare verf te kiezen. Wilt u extra bescherming? Breng dan een speciale lak of coating aan. Indien u behang wilt, kies dan een degelijke en waterafstotende soort.

Hout of Houtlook

Een aardse keuze met een zeer natuurlijke uitstraling is een houten of houtlook achterwand. Het voordeel van echt hout is natuurlijk de prachtige uitstraling. Echt hout is echter wel prijzig en gevoelig. Ook vergt het regelmatig onderhoud

Het voordeel van houtlook is de prijs, en het feit dat het geen onderhoud nodig heeft. Met de techniek van nu is houtlook haast niet van echt te onderscheiden.

Andere Keuken Achterwanden

Andere voorbeelden zijn glas, transparante kunststof of RVS achterwanden. Ook komen er steeds meer achterwanden met reliëf op de markt.

Het voordeel van een glazen, kunststof of RVS achterwand is dat deze makkelijk te reinigen zijn en geen onderhoud vereisen. Deze materialen vergen echter wel wat zorg tijdens het schoonmaken. Gebruik bijvoorbeeld geen schuursponsjes of zeer agressieve middelen, daar deze het materiaal blijvend kunnen beschadigen.

Keuken achterwand reliëf

Een Keuken Achterwand In Een Bestaande Keuken Plaatsen

U wilt geen nieuwe keuken maar wel een unieke achterwand? Dat kan! Het plaatsen van een nieuwe achterwand kan namelijk ook bij een bestaande keuken. Sterker nog, het aanschouwen van uw prachtige nieuwe wand voelt waarschijnlijk als het zien van een geheel nieuwe keuken!

Conclusie

Een keuken achterwand maakt uw keuken uniek. Dankzij de verschillende mogelijkheden in materialen, kleuren en uitstraling, is er voor elk persoon en elke keuken wat wils.

Meer Unieke Achterwanden Zien?

Wilt u ook een unieke en originele achterwand in uw keuken? Wij helpen u graag! Zowel voor bij het plaatsen van een nieuwe keuken als voor het aanpassen van een bestaande keuken geven wij graag vakkundig advies.

Bekijk hier onze filialen en openingstijden, of maak hier gelijk een afspraak.

Voor de stenen en betegelde achterwanden werken wij samen met de Firma Bonte, al jaren dé specialist op het gebied van stenen muren. In hun assortiment vindt u een breed scala aan allerlei steensoorten en tegels. Hieronder enkele voorbeelden van hun expertise!

keuken achterwandkeuken achterwand

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest