088 0101 200 [email protected]

Ben je een klassieke autoliefhebber, en houd je ook nog eens van de ‘sfeer van weleer’? Dan zal je spontaan verliefd worden op de Smeg 500, oftewel de retro mini-koelkast die volledig gebaseerd is op de legendarische Fiat500.

Het resultaat van deze samenwerking tussen Fiat en Smeg is een onvergetelijk ontwerp, vol Italiaanse charme, dat menig hoofd zal doen draaien.  Erg functioneel – of goedkoop – is het apparaat niet, maar dat is met zo’n lief uiterlijk echt wel vergeven.

De Fiat500

De eerste Fiat 500 rolde in 1957 de straat op. Maar liefst 18 jaar (tot 1975) was deze compacte bolide één van de meest populaire wagens in het straatbeeld. Hierdoor bereikte de inmiddels legendarische Fiat 500 nagenoeg een heuse cult status.

In 2007 was het dan eindelijk zo ver: de vernieuwde Fiat 500 kwam in beeld. Deze auto had het koddige uiterlijk van toen, maar natuurlijk met de moderne snufjes van nu. Tot op heden wordt hij nog steeds gemaakt, en inmiddels is deze bolide populairder dan ooit.

smeg500 auto koelkast

Smeg500 – Het Ontwerp

De Smeg500 combineert retro stoer met ouderwetse koddigheid. De koelkast bestaat uit bijna een halve auto, namelijk de voorbanden en de neus van de iconische Fiat500. Hij is verkrijgbaar in de Italiaanse kleuren, namelijk rood, groen, en wit.

De Smeg500 kan zowel met gesloten als met een geopende motorkap neergezet worden. Om bij het gekoelde deel – en dus de drankjes – te komen, moet de motorkap sowieso geopend worden. Deze kan echter ook open blijven, daar het koelgedeelte ook een schuifbare glaswand beschermd wordt. Hierdoor verliest de Smeg500 niet gelijk alle warmte bij het openzetten van de kap.

Maar ook aan de binnenkant zijn échte Fiat 500 details van vroeger te zien. Wanneer de motorkap omhoog staat, komt het retro dashboard van de vroegere 500 tevoorschijn. Compleet met lampen en toerenteller, en natuurlijk in het Italiaans.

smeg500 auto koelkast detail

Smeg500 – De Functies

Let’s face it, de Smeg500 is niet gebouwd voor functionaliteit. Smeg positioneert het product zelf als een minibar, en zo kunnen we het ook het beste omschrijven. Door de geringe ruimte is de Smeg500 namelijk niet geschikt als normale koelkast.

De totale inhoud van deze kleine koeler ligt rond de 100 liter, en hij is speciaal uitgerust met uitneembare flessen- en blikjeshouders. Perfect dus voor het koelen van de drankjes!

Conclusie

De waarde van de Smeg 500 ligt in het uiterlijk, en niet in de technische specificaties. Deze minibar is een statement piece; de eyecatcher, de ‘wow’ en ‘jeetje, wat vet!’ van de woning.

Perfect voor de speelkamer, de studeerkamer, de garage, of voor de ruime speelkamer. Ook in de steeds populairdere ‘man cave’ zal de Smeg 500 volledig op zijn plek zijn.

smeg500 auto koelkast kleuren

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest