088 0101 200 [email protected]

De Quooker is één van de meest bekende kokend water kranen. Met een Quooker is het dus mogelijk om in enkele seconden direct kokend water uit de kraan te tappen. Er bestaan verschillende modellen, zoals bijvoorbeeld de 3-in-1 of een enkele kraan.

In deze blogpost lees je:

 • Wat een kokend water kraan is,
 • Het verschil tussen een enkele en een 3-in-1 kraan,
 • Of de Quooker veilig is,
 • De voor- of nadelen van deze kranen.

Kokend Water Kranen

Zoals de naam al aangeeft, geven deze kranen direct kokend water, zonder enige wachttijd. Wie eenmaal gewend is aan deze luxe kranen, kan vaak niet meer zonder. Ze staan namelijk voor ultiem gebruiksgemak in de keuken.

Een kokend water kraan installeren betekent nooit meer wachten voor een kopje thee. Ook wordt het mogelijk om een pan direct te vullen met kokend water, zodat de kooktijd verkort.

Enkele of 3-in-1 Kraan

Heb je al een prachtige kraan, maar wil je graag uitbouwen met een kokend water kraan? De Quooker heeft modellen die enkel kokend water leveren. Deze worden dan geïnstalleerd naast de bestaande koud en warm water kraan.

Het is echter ook mogelijk om een Quooker 3-in-1 kraan te nemen. Deze kraan combineert dan een ‘normale’ kraan (met koud en warm water) met een kokend water kraan. Deze kranen zijn ook nog eens in vele diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Naast de gebruikelijke metaal kleuren, zoals chroom of RVS, zijn Quookers bijvoorbeeld ook in mat zwart verkrijgbaar.

Veiligheid

Het is natuurlijk altijd oppassen met kokend water, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn. Gelukkig heeft een Quooker bepaalde veiligheidsmechanismen die een fluitketel of waterkoker mist.

De Quooker heeft namelijk een speciale bedieningsknop die niet zo maar aanspringt, maar met een druk en draai beweging werkt. Bij bepaalde modellen gaat er dan zelfs een speciaal lampje gloeien. Ook wordt de uitloop van de kraan nooit heel heet door de speciale wanden.

Voordelen van de Quooker

 • Geeft gelijk kokend water.
 • Mooi en luxe design.
 • Je kan precies afnemen wat je nodig hebt. Dit kan op den duur energie besparen tegenover een waterkoker.
 • Indien het reservoir leeg is (3-7 liter) duurt het aan de kook brengen van het nieuwe water maar 10 tot 20 minuten.
 • Heeft een veiligheidsmechanisme. Wanneer de kraan bijvoorbeeld per ongeluk tijdens het wassen van de handen wordt aangetikt zal deze geen kokend water geven.

Nadelen van de Quooker

 • Heeft een beperkte hoeveelheid aan kokend water. Anderzijds is dit ook bij een waterkoker of fluitketel het geval.
 • Heeft een aparte (kleine) boiler. Hiervoor moet wel ruimte zijn of worden gemaakt onder de spoelbak.
 • Over het algemeen is een aparte elektrische groep of een automatische elektronische switch nodig.
 • Is vrij prijzig.
 • Verbruikt ook zonder gebruik energie. De boiler moet namelijk ten alle tijden het water op temperatuur houden.

NIEUW: De Multifunctionele 4-in-1 Kraan

Naast de Quooker zijn er natuurlijk ook andere merken die kokend water kranen leveren. Één van de nieuwste modellen is de 4-in-1 Multifunctionele Kraan van Franke. Deze kokend water kraan filtert namelijk ook het koude water, wat beter is voor zowel de gezondheid als de levensduur van het apparaten.

kokend water kraan

Conclusie

Een Quooker of kokend water kraan is een bij elke keuken een prettige toevoeging. Deze kranen zijn voor zowel bestaande als nieuwe keukens een mogelijkheid.

Wil je de kokend water kranen graag zelf bekijken en testen? Of heb je nog vragen of twijfels? Onze ervaren adviseurs staan altijd voor je klaar. In onze gebruikskeuken heb je de mogelijkheid om zelf kokend water kranen te testen. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als je graag direct geholpen wilt worden.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest