088 0101 200 [email protected]

Houdt u niet van schoonmaken? En wilt u gezond en hygiënisch bakken? Grote kans dat de pyrolyse oven uw nieuwe favoriet wordt! In deze blogpost leest u:

  • Wat pyrolyse betekent,
  • hoe een pyrolyse oven zichzelf reinigt,
  • en waarom een zelfreinigende oven extra hygiënisch en gezond is.

Wat Betekent Pyrolyse?

Het woord pyrolyse komt uit het Grieks en betekent ‘uit elkaar halen met vuur’. Hedendaags refereert pyrolyse naar een bepaald proces waarbij materiaal wordt ontleed door verhitting, zonder dat er zuurstof bijkomt.

Dit proces vindt plaats bij temperaturen vanaf ongeveer 300 graden. Een oven met een pyrolyse-functie kan dus dit soort temperaturen makkelijk behalen, waardoor de oven een zelfreinigend mechanisme verkrijgt.

Zelfreinigende Oven

Pyrolyse ovens kunnen erg hoge temperaturen bereiken, soms tot wel 500 graden, waardoor de achtergebleven etensresten en vuil volledig tot as verbranden. Zo’n cyclus duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Vervolgens hoef u alleen nog even een doekje door de oven te halen, en klaar.

Dit betekent dat uren zelf boenen en schrobben om hardnekkig vuil weg te krijgen eindelijk tot het verleden hoort. Dit bespaart u dus zowel energie als tijd. Met een druk op de knop zet u de pyrolyse-functie in gang, waarna u lekker een boek kunt gaan lezen of de TV kunt aanzetten. De oven doet het werk!

Naast het gemak geeft een pyrolyse functie nog een voordeel, namelijk een beter onderhoud voor u oven.  U voorkomt namelijk beschadigingen aan de oven door bijvoorbeeld te hard schrobben of een verkeerd schuursponsje.

Het onderstaande filmpje toont hoe een pyrolyse oven te werk gaat. En wilt u nog een handige bijkomstigheid weten? De oven geeft ook nog eens zelf aan wanneer het weer tijd is voor een grote schoonmaak!

Hygiënisch en Gezond

Een oven die zichzelf schoonmaakt is natuurlijk extra hygiënisch. Door de pyrolyse kan de oven vuil verbranden op de meest onbereikbare plekken. Zo verbrandt echt alle vuiligheid tot as, waardoor geen enkel stuk aangekoekt vuil de kans krijgt om nare geurtjes te gaan verspreiden.

Omdat u niet zelf de etensresten hoeft te verwijderen,  heeft u ook geen chemische schoonmaakproducten meer nodig. Dit scheelt in de kosten en is tevens beter voor het milieu. Ook loopt u zo niet de kans dat schoonmaakproducten per ongeluk achterblijven, en daardoor in contact kunnen komen met uw volgende maaltijd.

Conclusie

Een pyrolyse oven, of een oven met pyrolyse-functie, kan zulke hoge temperaturen halen dat alle achtergebleven etensresten en al het aangekoekt vuil tot as verbranden. Na dit proces hoeft u enkel nog met een doekje de binnenkant van de oven af te nemen.

Dankzij dit proces zijn pyrolyse ovens makkelijk te reinigen, en voegt dit ook toe aan de hygiëne van uw keuken.

Pyrolyse oven

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest