088 0101 200 [email protected]

Een recirculatie afzuigsysteem gebruikt koolstoffilters om de lucht te reinigen. Deze dienen ongeveer elke de 3 tot 6 maanden vervangen te worden. Vind je het vervangen van de koolstoffilters echter ook een vervelende klus? Met het nieuwe PlasmaMade filter wordt dit gelukkig een ding uit het verleden.

Een PlasmaMade filter heeft echter nog meer voordelen, namelijk:

  • Een langere levensduur,
  • Een verbeterde afzuigcapaciteit,
  • De lagere kosten.

Afzuigkap met Gebruikelijke Koolstoffilter vs PlasmaMade Filter

Koolstoffilters dienen regelmatig vervangen te worden. Indien dit niet tijdig gebeurt, wordt de lucht niet meer goed gefilterd, en verliest de afzuigkap ook steeds meer afzuigcapaciteit. Dit betekent dus dat je goed moet bijhouden wanneer je de koolstoffilters hebt vervangen en dit ook regelmatig moet blijven doen.

PlasmaMade Filter

Gelukkig bestaat er sinds kort een alternatief voor de klassieke koolstoffilters, namelijk de PlasmaMade Filters. Dit innovatief product zuivert de lucht van geurtjes en vuile deeltjes door middel van plasmatechnologie en is geschikt voor bijna elke soort afzuigkap.

Maar wist je dat een PlasmaMade filter ook nog eens de afzuigcapaciteit vergroot? En dat je met een plasma filter eigenlijk goedkoper uit bent? We hebben voor het gemak alle pluspunten op een rijtje gezet.

Voordelen van PlasmaMade Filters

1. Langere Levensduur

Een koolstoffilter moet dus elke 3 tot 6 maanden vervangen worden. Een plasma filter daarentegen kan een stukje langer mee. Deze hoeven namelijk maar eens in de 15 jaar vernieuwd te worden! Dit betekent een langere levensduur en betere duurzaamheid van jouw afzuigkap.

2. Verbeterde Afzuigcapaciteit

Een koolstoffilter wordt geplaatst tussen de motor van de afzuigkap en de kookzone. Hoe langer het koolstoffilter er zit, hoe viezer het wordt, en hoe meer daardoor de zuigkracht van de afzuigkap wordt verminderd.

Het PlasmaMade filter wordt daarentegen boven de motor geplaatst, waardoor de zuigkracht niet wordt beïnvloedt. Met een plasma filter zal jouw afzuigkap het daardoor langer en beter doen.

3. Goedkoper

PlasmaMade filters maken gebruik van een speciale technologie en zijn daardoor logischerwijs een stukje duurder dan een normaal koolstoffilter. Indien je echter naar het gehele rekensommetje kijkt zijn de plasma filters als nog goedkoper.

Een PlasmaMade filter kost rond de 750 €. De goedkoopste koolstoffilters kosten rond de 25 €.

Zelfs wanneer we uitgaan van een goedkoop filter en de langste vervangingstijd, bent u jaarlijks 50 € kwijt. Na 15 jaar heeft u dan al 750 € betaald. Net zo veel als het PlasmaMade Filter, plus alle extra klussen en de zorgen van het bestellen.

De kans dat je nog meer bespaart is tevens zeer aanwezig, daar goedkopere filters gemiddeld korter meegaan dan de duurdere modellen. Kies je een kwalitatief beter – en dus duurder – koolstoffilter, dan bent je met de PlasmaMade sowieso goedkoper uit.

Conclusie

Een PlasmaMade filter gaat langer mee en is op de lange termijn soms zelfs goedkoper dan normale koolstoffilters. Ook voorkomen deze filters dat de zuigkracht van de afzuigkap afneemt. Wel vereisen deze krachtige filters een grotere investering vooraf.

Heb je nog vragen of twijfels? Wij helpen je natuurlijk graag. Onze ervaren adviseurs – en een lekkere kop koffie – staan voor je klaar. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als je graag gelijk geholpen wilt worden.

plasmamade filter

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest