088 0101 200 [email protected]

PITT Cooking is één van de laatste ontwikkelingen op het gebied van keukens en interieur design. Wanneer een keuken is ontworpen met PITT Cooking, dan worden de gaspitten en bedieningsknoppen naadloos in het keukenblad geïntegreerd.

Benieuwd naar meer karakteristieken van deze geïntegreerde gaspitten? In deze blogpost leest u:

  • de voor- en nadelen van PITT Cooking,
  • en welke keukenbladen voor deze kookpitten geschikt zijn.

De 3 Voordelen van PITT Cooking

De voordelen van PITT Cooking zijn het design, de vrije indeling, en de reiniging.

1. Een Mooi Design

Het grote voordeel van PITT Cooking is allereerst het design. Vrijstaande kookpitten zijn vrij zeldzaam, en geven daardoor een zeer bijzondere en exclusieve uitstraling.

U kunt het ontwerp ook zelf beïnvloeden, waardoor u met zekerheid een kookplaat krijgt die volledig met uw smaak en wensen aansluit.

2. Zelf Indelen

Waar kookplaten een vast ontwerp hebben, kunt u bij PITT Cooking dus de losse kookpitten stuk voor stuk plaatsen. Dit geeft de vrijheid om zelf de grootte, maar ook de afstand tussen de gaspitten te kiezen.

Daardoor is PITT Cooking voor zowel kleine als grote keukens geschikt is. U kunt namelijk zelf het formaat en het aantal gaspitten kiezen.

Heeft u een grote keuken? Dan kunt u kiezen voor een grotere afstand tussen de gaspitten, waardoor u makkelijker met meerdere grote pannen tegelijkertijd aan de gang kunt. In een kleine keuken kan de vrije indeling juist ruimte besparen. Misschien heeft u namelijk aan drie gaspitten meer dan genoeg, terwijl kleine kookplaten standaard met vier pitten komen.

3. Makkelijke Reiniging

De losse kookpitten zijn makkelijk schoon te houden. Vooral wanneer de afstand tussen de gaspitten wat groter is kan er heel makkelijk een doekje tussen de pitten door worden gehaald.

De 3 Nadelen van PITT Cooking

De nadelen van PITT Cooking zijn het aangepaste keukenblad, het risico van een verkeerde keuze en – afhankelijk van uw situatie – het gebruik van gas.

4. Aangepast Keukenblad

Het grootste nadeel van PITT Cooking is dat de kookpitten direct in het aanrechtblad geïntegreerd moet worden. Hierdoor is PITT Cooking alleen mogelijk bij nieuwe keukens of bij aanschaf van een volledig nieuw keukenblad.

Wilt u PITT Cooking in een bestaande keuken plaatsen? Dan zal ook het hele aanrechtblad vervangen moeten worden, waardoor de klus een stuk duurder uitvalt.

Hetzelfde is van toepassing indien u van ‘kookplaat’ zou willen wisselen. Bijvoorbeeld, omdat u over wilt gaan op inductie, of u de kookzone liever ergens anders in de keuken wilt hebben.

5. Verkeerd Ontwerp

Ook zal er goed nagedacht moeten worden over het ontwerp. Stel u schaft een duur keukenblad aan, maakt een keuze qua gaspitten, maar besluit wat later dat de pitten toch niet op de meest handige plek zitten.

Indien u niet verder wilt met de huidige situatie, zal ook het volledige aanrechtblad vervangen moeten worden.

6. Werkt Enkel Met Gas

PITT Cooking wordt ontworpen met gaspitten. Heeft u geen gasaansluiting, of wilt u eigenlijk uw gas verbruik zo veel mogelijk beperken? Dan is een inductie kookplaat waarschijnlijk beter geschikt.

pitt cooking

Welke Keukenbladen Zijn Geschikt Voor PITT Cooking?

Vele soorten aanrechtblad zijn geschikt voor PITT Cooking, waaronder keramiek, glas, composiet, graniet, beton en RVS keukenbladen.

Bedenk wel dat poreuze en daardoor vlekgevoelige keukenbladen, zoals bijvoorbeeld graniet of beton zonder coating, eerder beïnvloed zullen worden door vetvlekken en spetters.

Conclusie

Geïntegreerde gaspitten zijn een prachtige en stijlvolle toevoeging aan uw keuken. Doordat u zelf het ontwerp kunt beïnvloeden, weet u zeker dat de gaspitten precies naar wens staan.

Wel is deze vorm van koken enkel geschikt voor gas, en dient het aanrechtblad aangepast te worden met plaatselijke uitsparingen.

PITT Cooking Liever Met Eigen Ogen Zien?

Door de zeldzaamheid van PITT Cooking komt u deze ontwerpen niet zomaar tegen bij uw vrienden of familie. Gelukkig kunt u ook bij ons in de showroom van Ter Aar terecht om de geïntegreerde gaspitten met eigen ogen te bekijken.

Kom vrijblijvend langs, of maak een afspraak om met zekerheid gelijk geholpen te worden!

pitt cooking

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest