088 0101 200 [email protected]

Koken op gas verdwijnt. De Rijksoverheid wilt de uitstoot van CO2 drastisch gaan verminderen om de klimaatverandering tgeen te gaan. Daarom kan je in principe vanaf 2050 in Nederland niet meer op gas koken.

Koken Op Gas Verdwijnt, Maar Niet Voor Iedereen

Maar wat als je nu het liefst op gas kookt? Een gaskookplaat is nou eenmaal een zeer makkelijke en goedkope kookplaat waar veel mensen aan gewend zijn. Betekent deze regeling dat je gelijk jouw gaskookplaat de deur uit moet doen, en niet meer een nieuwe aan kan schaffen? Gelukkig niet. Toch verdwijnt koken op gas in sommige situaties nu al definitief.

Je Gaat Naar Een Nieuwbouwwoning Verhuizen – Geen Gas

Nieuwbouwwoningen worden niet meer met gasaansluitingen gebouwd. In plaats daarvan worden de huizen voorzien van duurzame installaties, zoals bijvoorbeeld aardwarmte systemen, warmtepompen of zonnepanelen. Indien u dus een nieuwbouwwoning aanschaft zal het over het algemeen niet meer mogelijk zijn om op gas te koken.

Ben je van plan om in een nieuwbouwwoning te gaan wonen? Laat je dan goed informeren over het type aanlsuiting. Waarschijnlijk is het dan tijd om de inductiekookplaat te gaan omarmen.

Je Woont In Een (Sociale) Huurwoning – Gas Verdwijnt Uiteindelijk

(Sociale) huurwoningen worden lanzgamerhand aangepast, waarbij de gasaansluiting wordt vervangen door een duurzaam alternatief. Schrik echter niet, het gaat namelijk om rond de 300 woningen per keer. De energieproducenten, woningcorporaties en gemeenten zijn hier verantwoordelijk voor.

Indien je in een huurwoning zit, bestaat dus de kans dat je binnekort niet meer op gas kunt koken. Aan de andere kant kan het net zo goed tientallen jaren duren voor jouw woning aan de buurt is.

Je Woont In Een Eigen Woning – Gas Verdwijnt Uiteindelijk

Indien je woningeigenaar bent is de keuze geheel aan jezelf. Uiteindelijk zullen de woningen in 2050 aan de nieuwe regeling moeten voldoen. Tot die tijd kan je echter gewoon op gas koken.

Je Wilt Op Gas Koken, Maar Bent Niet Zeker Van Een Langdurige Gasaansluiting

Het is duidelijk dat gas uiteindelijk uit iedere keuken gaat verdwijnen. Wat echter niet duidelijk is, is wanneer dit precies gebeurt. Het is begrijpelijk dat deze onzekerheid je misschien onrustig maakt tijdens de aanschaf van een nieuwe keuken of een nieuwe kookplaat. Want wat als je echt zo lang mogelijk wilt genieten van het koken op gas, maar bang bent om een slechte investering te maken?

Kookgarantie van ATAG

De apparatuurfabrikant ATAG komt met een oplossing, namelijk 10 jaar kookgarantie op gaskookplaten. Indien u een inbouw gaskookplaat van ATAG aanschaft, en de woning waar de inbouw gaskookplaat is gemonteerd van het gasnetwerk wordt gehaald, zal ATAG geheel gratis een vergelijkbare inbouw inductiekookplaat met dezelfde maten leveren.

Benieuwd naar de 10 jaar kookgarantie? Meer informatie en de voorwaarden lees je hier.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest