088 0101 200 [email protected]

Elektriciteit in de keuken is een must, en een keuken stopcontact daarom dus ook. Met de huidige digitalisatie geldt zelfs: hoe meer, hoe beter! Ze zijn namelijk niet alleen nodig voor de apparatuur, maar vooral voor de extra apparaten die we ook graag in de keuken gebruiken, zoals bijvoorbeeld de tablet en de smartphone. Vaak zelfs meerdere tegelijk, daar ieder gezinslid er zoal eentje heeft.

Waarom (Extra) Stopcontacten in de Keuken Plaatsen?

Het is iedereen wel eens overkomen. Je bent lekker aan het werk in de keuken, met een heerlijk nieuw recept dat je vanochtend online hebt gevonden, wanneer de iPad plotseling uitvalt. Weg recept, en nergens een stopcontact in de buurt! Ja, eentje onder de tafel bij de muur, maar dat leest niet echt lekker.

Of je bent tussen de middag heerlijk een tosti aan het maken, maar krijgt tijdens het wachten zin in een warme kop thee. Heeft de stekker van de waterkoker geen plek, want tja, die houdt het tosti-apparaat al bezet.

Een extra stopcontact op de juiste plek is dus geen overbodige luxe. Zo heb je te allen tijde genoeg punten om zowel de keukenapparaten als persoonlijke devices van stroom te voorzien. Oftewel, geen last van lege accu’s of het onvermogen om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken!

Waar Kan Ik Extra Stopcontacten in de Keuken Plaatsen?

Het korte antwoord is: zo goed als overal. Er bestaan namelijk allerlei soorten inbouw stopcontacten voor in de keuken. Hieronder geven we enkele voorbeelden van de mogelijkheden.

Stopcontacten In De Muur

De muur is natuurlijk de meest voorkomende plek voor een stopcontact. Vaak is uw keuken hier bij het verbouwen mee uitgerust. Het nadeel van een nieuwe plaatsen is dat de muur hiervoor opengebroken moet worden.

Een goede tip is wel om, indien je toch al aan het verbouwen bent, goed na te denken over de plaatsing van de stopcontacten. Vaak komen stopcontacten op verschillende hoogtes goed van pas, zoals net onder de vloer of boven het werkblad.

Ook het aantal kan je gelijk meenemen. Grote keuken met veel losse apparatuur? Of een groot gezin met meerdere smartphones? Dan is één enkel stopcontact boven het keukenblad waarschijnlijk niet genoeg.

Inbouw Stopcontacten in het Keuken Werkblad

Een zeer populaire plek voor een stekkerdoor is het keuken- of werkblad geworden. Deze modellen komen in verschillende vormen, waaronder schuif- en satellietsystemen. Wil jij je werkblad graag intact houden, en heb je een bartafel in de keuken? Een leuke optie is dan om de stekkerdoos in de tafelpoten in te bouwen.

Schuifsysteem

Bij een schuifsysteem dekt een klepje de ongebruikte stopcontacten af. Zo kan er geen stof of vuil in komen en lijkt het werkblad een geheel. Wil je het stopcontact gebruiken, dan kan het klepje makkelijk opzij of omhoog worden geduwd, waaronder het stopcontact tevoorschijn komt. Handig wanneer je bijvoorbeeld op de laptop aan het werk bent, of graag de krant op de iPad leest tijdens het ontbijt.

werkblad stopcontact

Werkblad Stopcontact met Schuifsysteem

inbouw stopcontact werkblad keuken

Werkblad Stopcontact met Pop-Up Systeem

Pop-Up Stopcontact

Bij het uitschuifsysteem is de stekkerdoos ongebruikt volledig uit het zicht. Met een simpele druk op de bovenkant komt het systeem omhoog, en kan je gebruik maken van meerdere stopcontacten.

Satelliet Stopcontact

Een satelliet stopcontact steekt uit boven de tafel. Zo is het stopcontat te allen tijde goed bereikbaar. Vaak kunnen deze systemen ook nog om hun as draaien. Zo wordt de stekker niet per ongeluk eruit getrokken tijdens kleine bewegingen.

stopcontact werkblad keuken

Satelliet Stopcontact

Tafelpoot Stopcontact

Liever geen aanpassingen aan het werkblad? Je kunt ook inbouw stopcontacten in de tafelpoot van bijvoorbeeld de eettafel of de bartafel laten plaatsen. Mooi uit het zicht, maar wel altijd binnen handbereik.

keuken stopcontact

Inbouw of Onderbouw Stopcontacten in de Keukenkasten

Een andere populaire plek voor een stekkerdoos is de keukenkast. Je kunt kiezen voor onderbouw stopcontacten, waarbij het stopcontact onder de bovenste keukenkasten wordt gemonteerd. Handig voor de waterkoker of om de telefoon tijdens het koken op te laden.

Houdt alle elektra liefst zo veel mogelijk uit het zicht? Er bestaan ook speciale hoekstopcontacten voor in de hoekjes van de keukenkast.

stopcontact keukenkast

Inbouw Stopcontacten in de Keuken: Waar Moet Je Op Letten?

  • Denk goed na over het aantal stopcontacten. Ga je bijvoorbeeld stopcontacten in het werkblad inbouwen? Als je veel digitale devices hebt of een groot gezin is het aan te raden om meerdere stopcontacten te plaatsen.
  • Er zijn ook stopcontacten met USB-verbindingen of de mogelijkheid tot draadloos opladen. Afhankelijk van de apparaten kan het uitkomst bieden om voor een model met deze opties te kiezen.
  • De plaatsing van een stopcontact kan de functionaliteit maken of breken. Plaats je de stopcontacten bijvoorbeeld bij de muur, maar zit liefst aan het hoofd van de bartafel? Dan zal de telefoon in de oplader waarschijnlijk niet comfortabel binnen handbereik liggen.

stopcontact keuken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest