088 0101 200 [email protected]

Een vrijstaande afvalemmer in de keuken kan een doorn in het oog zijn. Ook neemt zo’n prullenbak waardevolle ruimte in de keuken in. Maar wist je dat er ook inbouw afvalemmers bestaan? Deze worden handig uit het zicht in een keukenkastje ingebouwd, vaak onder de gootsteen.

De Voordelen van Inbouw Afvalemmers

Een inbouw afvalemmer in de keuken heeft meerdere voordelen op zowel functionele als esthetische aspecten. Deze afvalsystemen besparen bijvoorbeeld ruimte en staat ook nog eens uit het zicht. Benieuwd naar de andere voordelen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1 – Ruimtebesparing

Waar een vrijstaande afvalemmer ergens in de keuken staat, wordt een inbouw afvalsysteem in een keukenkast geplaatst. Dit betekent dat je ruimte op de keukenvloer bespaart, daar er geen grote prullenbak meer geplaatst moet worden. Klaar zijn de dagen dat je tijdens het koken per ongeluk tegen die grote RVS bak liep! Let wel dat een ingebouwde prullenbak een deel van de keukenkast inneemt, waardoor het belangrijk is om na te gaan of je wel genoeg andere opbergruimte hebt.

Voordeel 2 – Onzichtbaar

Een inbouw prullenbak staat in de keukenkast, en is dus enkel zichtbaar wanneer de keukenkast geopend wordt. In andere woorden, je hoeft zich niet langer te ergeren aan grote vrijstaande afvalemmers en zichtbare vuilniszakken.

Voordeel 3 – Geschikt Voor Elk Huishouden

De inbouw afvalsystemen zijn in verschillende maten verkijgbaar. Zo kan je het formaat perfect aanpassen aan jouw huishouden en aan het gewenste afvalvolume. Zo bestaan er kleine modellen van 15 liter (ook handig in de badkamer!), maar ook grotere systemen tot wel 40 liter.

Heb je naar verwachting een nog grotere inhoud nodig? Je kunt natuurlijk ook twee systemen naast elkaar inbouwen.

Voordeel 4 – Handig met Recyclen

Sommige inbouw afvalsystemen hebben meerdere binnenemmers in plaats van een enkele grote. Dit is ontzettend handig als je graag het afval wilt scheiden, zonder hiervoor meerdere losse bakken in de keuken te moeten plaatsen.

Vind je de modellen met meerdere binnenemmers te klein? Kies dan voor twee grote inbouw afvalemmers naast elkaar. Zo kan je gemakkelijk recyclen, maar ook veel afval kwijt.

Voordeel 5 – Altijd Binnen Handbereik

Een vrijstaande prullenbak wordt vaak zo veel mogelijk uit het zicht, in een hoekje van de keuken, geplaatst. Daardoor moeten we vaak tijdens het koken de schillen of snijresten naar de prullenbak vervoeren. In die enkele passen vallen er al vaak genoeg wat restjes per ongeluk op de vloer.

Met een inbouw prullenbak gebeurt dit gelukkig niet. Doordat de afvalemmer precies onder het aanrechtblad staat, en dus precies waar je werkt, kan je tijdens het koken gemakkelijk en snel de etensresten in de prullenbak gooien. Zonder te moeten lopen, en dus zonder de vloer te vervuilen!

inbouw afvalsysteem inbouw afvalemmers

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest