088 0101 200 [email protected]

Wil je wel de stoere apparatuur van vroeger, maar in een modern jasje? Speciaal daarvoor is het fornuis met inductiekookplaat ontwikkeld.

In deze blogpost lees je:

  • Hoe je een fornuis met inductie kunt herkennen,
  • Waarom dit soort fornuis een goede keus kan zijn,
  • Hoe een fornuis met inductiekookplaat werkt.

Heb je nog andere vragen, of wil je graag advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen of een bezoekje brengen aan de showroom!

Waarom een Fornuis met Inductiekookplaat?

Een fornuis met inductie kan je voor het uiterlijk, voor de energiezuinigheid en voor de veiligheid kiezen.

Het Uiterlijk

Dat de gasaansluitingen langzaam aan verdwijnen is geen geheim. Sterker nog, sommige woningen zijn al volledig elektrisch, en er zullen snel meer woningen gaan volgen.

Gelukkig betekent dat niet dat alle keukens gelijk strak en modern moeten zijn. Met de komst van een fornuis met inductiekookplaat kan je ook in uw elektrische nieuwbouw woning de sfeer van weleer in huis halen.

De Energiezuinigheid

Inductie is één van de meest zuinige kookplaten. Vooral de modernere apparatuur is zeer groen in het gebruik. En zoals met alle technologie geldt, hoe nieuwer, hoe zuiniger.

De Veiligheid

De inductiekookplaat is één van de veiligste kookplaten. Dit komt doordat de plaat enkel reageert als het juiste (pan)materiaal erop staat, dus niet als je een theedoek of uw hand erop legt. En nog een voordeel? Een inductie kookplaat koelt zeer snel af, waarop het risico op verbranding zeer laag is.

Let wel, er bestaat altijd een risico op hete onderdelen, waardoor supervisie te allen tijde aan te raden is. Doordat het ovengedeelte van een fornuis laag staat, is het des te meer belangrijk om goed op kinderen en huisdieren te letten.

fornuis met inductie smeg

Hoe Werkt een Fornuis met Inductie?

Een klassiek fornuis heeft altijd een gaskookplaat, en werkt daardoor met een gasaansluiting. Een fornuis met inductie werkt – als we naar de kookplaat kijken – net als een inductiekookplaat.

In plaats van gaspitten, vinden we bovenop het fornuis dus een glasplaat. De afgebeelde kookzones, bijvoorbeeld cirkels of kruisjes, zijn per merk en per model verschillend.

Inductie werkt door middel van magnetische spoelingen. Indien de kookplaat aanstaat en in contact komt met het juiste materiaal – zoals een pan, wordt de bodem van de pan razendsnel verhit.

Conclusie

Zoek je een duurzaam alternatief voor het klassiek fornuis? Heeft jouw woning geen gasaansluiting, of wordt deze binnenkort verwijderd, en houdt je van de stoere en ietwat ouderwetse uitstraling van een fornuis? Dan is het fornuis met inductiekookplaat een goede optie voor in uw keuken.

Fornuis met inductie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest