088 0101 200 [email protected]

Een draadloze oplader in de keuken combineert prachtig design met pragmatisch comfort. Geen lelijke bedrading meer, maar wel altijd een opgelade telefoon.

In deze blogpost lees je hoe draadloos opladen werkt en op welke wijze de draadloze opladers in uw keukenblad kunnen worden geplaatst. Ook lichten we de voor- en nadelen van deze oplaadmodules toe.

Let op: Niet elke smartphone is tot op heden geschikt voor draadloos opladen. 

Hoe Werkt Draadloos Opladen?

Een draadloze oplader werkt vrij simpel. Je legt uw telefoon op de juiste plek, waarna het apparaat contact met uw telefoon maakt. Bij een correcte verbinding geeft de oplaadmodule een accoustisch signaal, waarna je weet dat de telefoon correct wordt opgeladen. Om het zeker te weten is het altijd aan te raden om even op uw beeldscherm te controleren of de telefoon inderdaad aan het laden is.

Geeft het apparaat geen signaal, of een andere pieptoon? Dan ligt de telefoon naar alle waarschijnlijkheid niet op de juiste plek, of verstoort een ander object de verbinding.

Heb je een hoesje en kaarthouder in één, zorg er dan wel voor dat je telefoon uit het hoesje of in ieder geval zonder je pasjes in de hoes op de lader legt. De magnetische straling kan namelijk je creditcard of pinpas beschadigen.

Hoe Wordt de Draadloze Oplader in het Werkblad Geplaatst?

De oplaadmodule wordt in het werkblad op een onzichtbare wijze ingebouwd of ingefreesd. Er wordt aan de onderkant van het blad een uitsparing gemaakt, waarin de oplaadmodule wordt geplaatst. Hierdoor blijft de bovenkant van je werkblad gaaf en zie je geen sporen van de draadloze oplader.

Voor het gemak kunt u aan de bovenzijde een – tijdelijke – sticker plakken. Hierdoor kan je de oplaadplek in het begin gemakkelijk vinden. Wanneer je er eenmaal aan gewend bent, kan je de sticker verwijderen.

Helaas is niet elk soort keukenblad geschikt voor het maken inbouwen van een draadloze oplader. Over het algemeen is de plaatsing van een oplaadmodule bij kunststof en houten werkbladen mogelijk. Het beste kunt u de mogelijkheden met een ervaren keukenadviseur bespreken.

Voor- en Nadelen van Draadloos Opladen in de Keuken

Voordelen

  • Onzichtbaar ingebouwd en daardoor een lust voor het oog.
  • Een oplaadmodule draagt bij aan een nette omgeving doordat er minder stopcontacten nodig zijn en je zo geen last hebt van losse snoertjes.
  • Innovatief en futuristisch ontwerp.

Nadelen

  • Nog niet voor alle smartphones geschikt.
  • Vereist een speciale uitsparing in het keukenblad.
  • Een oplaadmodule is niet voor alle werkbladen geschikt.
  • Draadloze opladers kunnen pinpassen of creditcards beschadigen.

Conclusie

Een draadloze oplader kan een prachtige en innovatieve toevoeging zijn aan je keuken. Met deze onzichtbare oplaadmodules kan je gemakkelijk jouw telefoon opladen, zonder snoeren of stopcontacten.

Draadloos opladen is echter niet met elk type werkblad mogelijk. Bespreek daarom de mogelijkheden met een ervaren keukenadviseur.

Is jouw telefoon niet geschikt voor draadloos opladen, of wilt u ook graag uw laptop en tablet kunnen opladen? Bekijk dan hier het artikel over inbouw stopcontacten in de keuken.

Draadloos opladen keuken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest