088 0101 200 [email protected]

Een domino kookplaat, oftewel een kookplaat met modulaire domino elementen, is een kookplaat die je volledig kunt personaliseren. Oftewel, een kookplaat op maat! Jij kiest zelf hoe groot de kookplaat wordt, welke elementen en kookmethodes erin komen, en wat de uiteindelijke lay-out van de kookplaat wordt.

In deze blog lees je het verschil tussen standaard en domino kookplaten. Ook geven wij een compleet overzicht de grootste voor en nadelen van een domino kookplaat, zodat je gemakkelijker de afweging kunt maken of een domino kookplaat goed bij jou past. Het artikel eindigt met een handig overzicht van de verkrijgbare domino elementen.

Het Verschil Tussen een Domino Kookplaat en een Standaard Kookplaat

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe kookplaat komt je voor een moeilijke keuze te staan: Wil ik inductie? Wil ik gas? Of toch juist keramisch? De keuze die je maakt is vrij belangrijk. Tenzij je van plan bent om jaarlijk de keuken te wisselen, zal je het de komende jaren met de gekozen kookplaat moeten doen.

Domino Elementen Zijn Veelzijdiger

Maar wist je dat bij een domino elementen kookplaat de keuze tussen gas, inductie, of keramisch, helemaal niet gemaakt hoeft te worden? Je kunt namelijk voor alle drie de kookvormen kiezen! En dan is er ook nog de teppanyaki plaat, de inbouw frituur, de gespecialiseerde wokbrander…  In andere woorden: kookplaat-walhalla.

Domino Elementen Zijn Professioneler

Wokken gaat het beste op gas, een biefstukje dichtschroeien juist weer op een teppanyaki plaat, inductie werkt goed voor grote pannen… Het is met een reden dat u in de professionele keukens allerlei verschillende kookvormen vindt. Elk gerecht heeft namelijk weer andere technieken nodig.

Met een domino kookplaat kan je al deze verschillende kookelementen in je eigen keuken plaatsen. Perfect voor de hobby chef, of om het kookplezier te vergroten, of juist om jouw techniek te verbeteren…

Domino Elementen Zijn Flexibeler

En dan is er nog een grote bijkomstigheid: Je kunt zelf de volgorde en plaatsing van de elementen bepalen. Wil je de wokpit graag links, het inductie element in het midden, en rechts de inbouw frituur? Dat kan! Wil je juist de frituur links, dan een inductie element, dan de gasbranders, en eindigen met een semi-professionele teppanyaki plaat? Ook dat kan!

We kunnen nog wel even door, maar de strekking is: een veelzijdige kookplaat die volledig naar eigen smaak en wensen in kunt delen voor optimaal kookgenot.

Voordelen en Nadelen van een Domino Kookplaat

Een groot aantal voordelen zijn al hierboven genoemd. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan een domino kookplaat. We hebben ze voor het gemak even allemaal op een rijtje gezet.

Voordelen van Domino Kookplaten
  • Veelzijdig, professioneel en flexibel.
  • Volledig naar eigen wens en smaak in te delen.
  • Koken op professioneel niveau.
  • Koken met verschillende kookmethodes op één enkele kookplaat.
Nadelen van Domino Kookplaten
  • Afhankelijk van de gekozen combinatie kan de kookplaat erg groot worden.
  • De grotere kookplaat kan afwijken van standaard maten, waardoor vervanging met een standaard kookplaat misschien niet altijd mogelijk is.
  • Het aanschaffen van diverse elementen, vooral wanneer er meerdere worden gekozen, is gemiddeld duurder dan de aanschaf van een standaard kookplaat.

Welke Domino Elementen Kunt U Kiezen?

Om een idee te geven van de veelzijdigheid van de domino kookplaat hebben wij een overzicht opgesteld van de momenteel verkrijgbare elementen.

Wil je graag meer informatie over de verschillende kookmethodes en kookplaten? Hier vind je een zeer uitgebreid overzicht met alle verschillen tussen de elementen en de diverse onderhoudsbenodigdheden.

Elektrisch Domino Element

De elektrische kookplaat is eenvoudig en betaalbaar. Deze kookplaat elementen worden vrijstaand verkocht, zijn goedkoop en makkelijk verhuisbaar. Daardoor is de elektrische kookplaat domino element vooral populair onder studenten of als tijdelijke oplossing in de keuken.

Keramisch Domino Element

Een keramisch element gebruikt elektrische verwarmingselementen die rood worden zodra de zone is opgewarmd. De elementen kunnen worden ingebouwd. Wel wint inductie steeds meer aan populariteit boven de keramische kookplaat.

Domino Kookplaat Elektrisch Element

Elektrisch Domino Element

Domino Kookplaat Keramisch Element

Keramisch Domino Element

Inductie Domino Element

Koken op inductie is één van de veiligste en meest populaire methodes. De inductie kookplaten zijn namelijk zeer efficiënt, energiezuinig, en makkelijk in het gebruik.

Gas Domino Element

Koken op gas blijft één van de populairse kookmethodes. Deze kookplaten zijn goedkoop in het gebruik en werken zeer intuïtief.

Maak jij je zorgen om de ontwikkelingen rondom de gasaanslutingen in woningen? Lees hier of de toekomstige plannen binnenkort van invloed kunnen zijn op jouw woning.

Domino kookplaat inductie element

Inductie Domino Element

Domino Kookplaat Gas Element

Gas Domino Element

Wokbrander Domino Element

De klassieke wokbrander werkt op gas. Zo kunt u heerlijk op de traditionele manier wokken! Perfect voor heerlijke Aziatische gerechten, of lekker makkelijk als je graag alles in één pan bereid.

Inductie Wok Domino Element

Heb je geen gasaansluiting? Of wil je het liefst op inductie blijven koken? Dankzij het inducie wok-element kunt u nu ook wokken op inductie. De plaat oogt misschien wat apart, maar de werking is fantastisch!

Domino element inductie wok

Inductie Wok Domino Element

domino element wokbrander

Wokbrander Domino Element

Teppanyaki Domino Element

Een droom om in de keuken te hebben. De teppanyaki kookplaat heeft twee temperatuurzones die u apart kunt bedienen, zodat je tegelijkertijd verschillende gerechten kunt bereiden. Handig om snel de runderreepjes te bakken, terwijl u de groenten warmhoudt.

Inbouw Friteuse Domino Element

Altijd al gedroomd van een friteuse in de keuken, maar geen zin in een log, vrijstaand apparaat? Dan is de inbouw friteuse duidelijk iets voor jou!

inbouw friteuse domino element

Inbouw Friteuse Domino Element

domino teppanyaki element

Teppanyaki Plaat Domino Element

Conclusie

Een domino kookplaat is een geweldige toevoeging aan de keuken indien je een veelzijdige, professionele en flexibele kookplaat wilt. Je kunt de verschillende elementen volledig naar wens indelen, zodat de kookplaat volledig naar jouw smaak en preferenties is ontworpen.

domino kookplaat

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest