088 0101 200 [email protected]

Het RVS keukenblad is de koning van de professionele keuken. Inmiddels wordt het stoere RVS aanrechtblad ook steeds populairder bij particulieren. De naadloze afwerking geeft een strakke en moderne uitstraling.

In deze blogpost bespreken we onder andere:

 • de kwaliteiten van een roestvrijstalen aanrechtblad,
 • de onderhoudsvereisten van RVS,
 • en de voor- of nadelen van RVS werkbladen.

RVS Aanrechtblad

Roestvrijstaal bestaat uit een legering van onder andere chroom en staal. Door het staal te vermengen met chroom kan het eindproduct niet oxideren, oftewel roesten. Dankzij deze speciale legering krijgt roestvrijstaal haar sterke kwaliteiten, waardoor RVS aanrechtbladen zeer duurzaam, hygiënisch en hittebestendig zijn. Helaas krassen deze bladen wel erg makkelijk.

Roestvrijstaal is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, waaronder glad, geborsteld of met een wafelmotief. Glad RVS wordt het meeste gebruikt in de keuken, daar keukenapparatuur en keukenaccessoires meestal ook met glad RVS zijn uitgevoerd. Geborsteld RVS geeft een wat ruigere, nog stoerdere uitstraling, maar is gevoeliger voor krassen dan glad RVS. Wafelmotief RVS oogt heel industrieel en is de meest hittebestendige en duurzame soort.

De uitstraling van RVS in de keuken hangt af van de smaak van de gebruiker. Sommigen vinden dit materiaal erg koud en industrieel overkomen, daar het veel in professionele keukens wordt gebruikt. Anderen vinden het juist prachtige, moderne en strakke keukenbladen. De keuze is uiteindelijk aan u!

Onderhoud

Omdat RVS naadloos kan worden afgewerkt en het materiaal zelf niet poreus is, kan een natte doek met wat allesreiniger vaak al voldoende zijn om het aanrechtblad schoon te maken.

Mochten er echt hardnekkige vlekken op het keukenblad zitten, dan kan een speciaal middel zoals Staalfix uitkomst bieden.  Controleer wel dat het schoonmaakproduct met zekerheid op uw RVS keukenblad gebruikt kan worden. Een verkeerd schoonmaakmiddel kan namelijk schade aanrichten.

Let wel, RVS is heel erg gevoelig voor krassen. Gebruik daarom nimmer een schuurspons of schuurmiddel, en zorg ervoor dat u in de richting van de naden schoonmaakt. Vooral bij geborsteld RVS is dit van belang.

RVS keukenblad

Voordelen van een RVS Aanrechtblad

 • Zeer duurzaam door de goede hittebestendigheid.
 • Erg hygiënisch en watervast. Roestvrijstaal is niet poreus waardoor etensresten en vocht niet in het blad kunnen trekken.
 • Bestand tegen de meeste (schoonmaak)producten. Dit geldt echter niet voor chloor en bepaalde zuren.
 • Een RVS keukenblad is volledig recyclebaar.
 • Vrij van naden, wat de hygiëne en de watervastheid wederom ten goede komt.
 • Lange levensduur. Bij goed onderhoud zelfs tientallen jaren.

Nadelen van een RVS Aanrechtblad

 • Erg gevoelig voor krassen. Gebruik daarom altijd snijplanken en schuif de pannen niet zonder onderzetter over het blad. Wees hierdoor ook extra voorzichtig tijdens de montage!
 • Gevoelig voor vingerafdrukken.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest