088 0101 200 [email protected]

Het keramiek aanrechtblad schittert sinds kort in de Nederlandse keukens. Keramiek geeft uw keuken een luxe uitstraling, zonder daarbij in te leveren aan functionaliteit. Deze aanrechtbladen zijn namelijk oersterk, onderhoudsvrij, en ook nog eens kleurvast.

In deze blogpost bespreken we onder andere:

 • de kwaliteiten van een keramiek aanrechtblad,
 • de onderhoudsvereisten,
 • en de voor- en nadelen van keramische keukenbladen.

Keramiek Aanrechtblad

Een keramiek aanrechtblad wordt samengesteld uit onder andere klei, porselein, kleurstoffen en speciale keramische bindmiddelen. Het resultaat is een oersterk blad, dat levenslang zijn kleur behoudt, en volledig op maat kan worden gemaakt. Tevens is keramiek niet poreus, waardoor deze aanrechtbladen heel hygiënisch zijn in het gebruik.

Daar het een geproduceerd materiaal betreft, kan een keramisch blad in allerlei vormen en kleuren worden gemaakt. Zo zijn er keramieken aanrechtbladen die lijken op natuursteen of beton, of gewoon met een egale kleur. Het is zelfs mogelijk om keramiek te laten ogen als licht geoxideerd metaal.

Onderhoud

Een keramisch aanrechtblad heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Door de ijzersterke eigenschappen en de van nature hygiënische kwaliteiten zijn de normale dagelijkse schoonmaak- en onderhoudsactiviteiten afdoende.

Haal dagelijks een doekje met wat schoonmaakmiddel over het aanrechtblad,  en deze zal dag in, dag uit, schitteren als op de eerste dag.

keramisch keukenblad

keramiek keukenblad

Voordelen van een Keramiek Aanrechtblad

 • Luxe en stoere uitstraling.
 • Zeer duurzaam en ijzersterk.
 • Zeer vast van kleur.
 • Kras- en waterbestendig.
 • Super hittebestendig. Schalen kunnen zelfs direct uit de oven op het blad worden geplaatst. Dit geldt voor temperaturen tot boven de 400 graden!
 • Zeer lage tot geen porositeit. Hierdoor is het blad bijzonder hygiënisch omdat vocht en etensresten niet kunnen intrekken. Ook is het blad hierdoor niet gevoelig voor vlekken.
 • Makkelijk te combineren met andere materialen in de keuken, ook qua randafwerking. Spoelbakken kunnen daardoor naadloos geïntegreerd worden, wat ook de hygiëne en het design weer verbetert.
 • Vereist weinig onderhoud.

Nadelen van een Keramiek Aanrechtblad

 • Ondanks de krachtige eigenschappen zijn keramische aanrechtbladen gevoelig voor zeer agressieve of bijtende stoffen. Indien deze in contact komen met het keukenblad dienen ze zo snel mogelijk verwijderd te worden.
 • De bladen zijn niet onverwoestbaar. Een harde klap met een puntig voorwerp of een harde tik op de rand kan als nog (lichte) schade veroorzaken.
 • Relatief duur.

Beter Alternatief voor Keramiek? Het Quartztop Composiet Aanrechtblad!

Een composiet aanrechtblad is een samengesteld aanrechtblad van gerecycled natuursteen, namelijk stukjes graniet en kwarts. Deze materialen worden vervolgens vermengd en samengevoegd met ijzersterke harsen.

Een composiet aanrechtblad oogt als een stenen aanrechtblad en heeft ook een vergelijkbare hardheid, maar minder nadelen!. Meer weten? Hier leest u meer over keukenbladen van Quartztop composiet.

keramisch aanrechtblad

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest