088 0101 200 [email protected]

Voor de liefhebbers van een futuristisch een elegant design zal het glazen aanrechtblad een echte blikvanger zijn. Heeft u uw oog laten vallen op een prachtig glazen werkblad, maar wilt u graag meer informatie?

In deze blogpost leest u alles over:

 • de kwaliteiten van een glazen aanrechtblad,
 • de voor- en nadelen van een glazen keukenblad,
 • en hoe u een werkblad van glas het beste kunt onderhouden.

Glazen Aanrechtblad

Een keukenblad van glas heeft een zeer bijzonder uiterlijk. Deze werkbladen geven elke keukenstijl een moderne en zelfs futuristische uitstraling.

Wegens veiligheid worden glazen werkbladen uiteraard gemaakt van thermisch gehard glas. Deze glassoort is namelijk veel resistenter dan normaal glas, waardoor het moeilijker breekt of versplintert.

Glazen werkbladen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder een transparante versie. Qua uitstraling bestaat de optie tussen een glanzende en gepolijste of juist een matte afwerking.

glazen aanrechtblad

Glazen keukenblad, wit glanzende afwerking.

glazen aanrechtblad

Glazen aanrechtblad, zwart matte afwerking.

Voordelen van een Glazen Aanrechtblad

 • Prachtig en bijzonder design.
 • Vergt weinig tot geen onderhoud.
 • Makkelijk schoon te houden. Even een doekje eroverheen en klaar! Toch een hardnekkige vlek? Probeer dan eens een sopje met wat azijn.
 • Niet snel aangetast door vocht of hitte. Het wordt het wel aangeraden om onderzetters te gebruiken bij hele hete pannen aangezien een groot temperatuurverschil het blad zou kunnen beschadigen.
 • Niet gevoelig voor vlekken door de lage porositeit.

Nadelen van een Glazen Aanrechtblad

 • Mocht het blad eenmaal beschadigd zijn dan is dit niet meer weg te werken. Gebruik daarom altijd onderzetters of een snijplankje.
 • Glazen bladen zijn gevoelig voor UV licht. Hierdoor kunnen ze verkleuren. Een glazen werkblad is daardoor niet geschikt voor een buiten keuken, of voor een keuken bij een groot raam met veel zonlicht.
 • Schuurmiddelen of zeer agressieve schoonmaakmiddelen zullen het blad onherstelbaar beschadigen.

Onderhoud

Een glazen keukenblad vereist weinig tot geen onderhoud. Belangrijk is om het blad regelmatig te reinigen. Vermijd daarbij agressieve schoonmaakproducten en/of zuren. Houd het blad ook zo veel mogelijk uit de zon.

Conclusie

Een glazen keukenblad heeft een unieke, luxe, en zeer moderne uitstraling. De bladen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, en kunnen zowel mat als glanzend worden afgewerkt.

Veel onderhoud vereisen deze bladen niet. Wel moet contact met zuren en andere bijtende stoffen vermeden worden, en dient men altijd gebruik te maken van onderzetters en een snijplank.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest