088 0101 200 [email protected]

De afzuigkap schoonmaken is een onderschatte, maar zeer belangrijke klus. De afzuigkap trekt namelijk niet alleen kookluchtjes aan, maar ook vet en ander vuil dat tijdens het koken vrijkomt. Deze komen vervolgens in de afzuigkap terecht. Door de afzuigkap goed schoon te houden, blijft de werking intact en wordt ook de kans op brand verkleind.

Vooral bij afzuigkappen met een recirculatiesysteem, waarbij de lucht weer de keuken in wordt geblazen, is het aan te raden om de afzuigkap goed schoon te houden. De speciale vet- en koolstoffilters in deze afzuigkap zorgen namelijk voor het filteren van de lucht alvorens die weer terug de ruimte in wordt geblazen. Indien deze niet goed onderhouden worden, wordt de werking van deze afzuigkappen aanzienlijk minder.

Buitenkant van de Afzuigkap Schoonmaken

Het reinigen van de buitenkant van de afzuigkap is vooral voor algemene hygiëne en voor het oog. Het kan geen kwaad om deze, na elke kookbeurt, even af te nemen met een sopje. Als de vetvlekken en spetters namelijk gelijk na het koken worden afgenomen, neemt de kans op hardnekkig aangekoekt vuil aanzienlijk af.

Wel doen

1 – Neem regelmatig, liefst na elke kookbeurt, de RVS afzuigkap even af met een sopje met allesreiniger of afwasmiddel.

2- Vet kan worden verwijderd met een doekje met wat onverdund afwasmiddel.

3 – Na het schoonmaken de kap met een natte, schone doek afnemen.

4 – Vergeet de bovenkant niet. Hier slaat veel vet en vuil neer, dat op den duur moeilijker weg te poetsen is.

5 – Om een RVS afzuigkap mooi te laten glanzen kunt u glansspoelmiddel (voor de vaatwasser) of lampenolie gebruiken. Wrijf deze met een schone doek goed in en uw RVS afzuigkap zal weer blinken.

Niet doen

6 – Maak de RVS kap nooit schoon met een schuurspons of schuurmiddelen. Dit kan namelijk krassen veroorzaken.

Buitenkant van de Afzuigkap Schoonmaken

Bij het schoonmaken van de binnenkant van de afzuigkap is het vooral belangrijk om de koolstoffilters te vervangen en de vetfilters te reinigen. Hoe? Dat leest u hier!

Meer  Schoonmaak Tips

In de keuken heeft niet alleen de afzuigkap aandacht nodig. Ook andere keukenapparatuur, zoals bijvoorbeeld de kookplaat, heeft baat bij een regelmatige poetsbeurt. Benieuwd naar verdere tips? Kijk dan eens bij de volgende blogposts:

Kookplaat Schoonmaken >>>

Magnetron Schoonmaken >>>

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest