088 0101 200 [email protected]

Hoewel een vloerkleed in de keuken prachtig kan staan, is het niet altijd de meest praktische keuze. Toch zijn er vloerkleden die redelijk geschikt zijn voor deze ruimte. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog.

 

Een vloerkleed in de keuken – Wat zijn de opties?

Een vloerkleed voegt veel warmte en sfeer toe aan een ruimte. Al kan het kiezen van het juiste vloerkleed voor in de keuken een uitdaging zijn. De keuken is een ruimte waar je veel wordt gemorst. Als er eens wat eten op de grond valt, dan ben je niet blij als dit in een hoogpolig vloerkleed valt. Hieronder vertellen we je meer over geschikte vloerkleden.

 

#1 Katoenen vloerkleed

Katoen is een duurzaam en sterk materiaal. Daarbij neemt het van nature vuil en vocht op, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Een katoenen vloerkleed is dus een geschikte optie voor de keuken. Soms zijn katoenen vloerkleden ook wasbaar in de wasmachine.

 

#2 Jute en sisal vloerkleden

Jute en sisal vloerkleden zijn duurzaam, sterk en kunnen heel goed tegen slijtage. Dit maakt dat het materiaal een geschikte keuze is voor de keuken. Jute- en sisalkleden zijn wel wat ruwer, maar ze geven een mooie natuurlijke uitstraling. Deze kleden passen goed bij de Ibiza stijl keuken.

 

#3 Vinyl vloerkleden

Vinyl vloerkleden zijn ook een ideale keuze voor in de keuken. Ze zijn waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Vinyl vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, er zijn zelfs vinyl vloerkleden met de look van tegels of hout! Of je nu een moderne of landelijke keuken hebt, door de veelzijdigheid kun je dit type vloerkleed met alle keukenstijlen combineren.

 

#4 Buitenvloerkleden

Buitenvloerkleden zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zware omstandigheden. Ze zijn meestal waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en duurzaam. Een buitenkleed kun je natuurlijk ook gewoon binnen in de keuken neerleggen.

 

Tip! Wasbaar vloerkleed in de keuken

Dit ligt een beetje voor de hand, maar een wasbaar tapijt is natuurlijk de perfecte oplossing om een vloerkleed in de keuken te kunnen leggen. Dit brengt niet alleen sfeer in de keuken, maar is ook meteen erg praktisch. Zo kun je het kleed regelmatig wassen en wanneer je iets morst, kan het kleed gemakkelijk de wasmachine in.

 

Het kiezen van een vloerkleed voor de keuken hangt vooral af van je persoonlijke stijl en praktische overwegingen zoals onderhoud en duurzaamheid. Of je nu voor een makkelijk te reinigen kleed gaat of niet, een vloerkleed kan veel sfeer toevoegen aan de ruimte.

 

Al met al hangt de keuze van een vloerkleed af van jouw wensen! Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Na het lezen over een vloerkleed in de keuken op zoek naar meer keukeninspiratie? Bekijk ook onze andere blogs:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest