Een keramiek aanrechtblad schoonmaken en onderhouden op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne én een langere levensduur van het werkblad.
Maar wat is dan de juiste manier? En wat kunt u beter vermijden om schade te voorkomen?
Keramiek Aanrechtblad Schoonmaken – Wel Doen
Met de volgende schoonmaak tips kunt je op een veilige en grondige wijze uw keramische keukenblad reinigen.
Dagelijkse Reiniging Keramiek
- Verwijder eerst al het losse vuil met een doekje of een stuk keukenpapier.
- Neem het blad vervolgens af met een sopje van afwasmiddel of een milde allesreiniger.
- Voor een natuurlijke en grondige reiniging kan je ook gebruik maken van natuurazijn.
- Tenslotte het blad afnemen met een vochtige schone doek.
Hardnekkige Vlekken Verwijderen
- Soms is het sopje met afwasmiddel niet voldoende, bijvoorbeeld bij zwaar aangekoekt vuil. Je kunt dan een sopje gebruiken met CIF of CIF cream.
- Neem vervolgens het blad af met een vochtige schone doek.
Kalkaanslag Verwijderen
- Kalkvlekken op een keramiek keukenblad kan je behandelen met natuurazijn.
- Het makkelijkste is om het natuurazijn is een fles met een verstuiver te gieten. Sprayen, afnemen en klaar!
Keramiek Aanrechtblad Schoonmaken – Niet Doen
- Gebruik geen groffe schuurmiddelen, zoals bijvoorbeeld schuurpapier of staalwol.
- Vermijd agressieve, zwaar chemische, bijtende of zure schoonmaakproducten. Deze kunnen het blad namelijk onherstelbaar beschadigen. Mocht het blad met deze vloeistoffen in contact komen, direct afspoelen met voldoende water.
VOLG ONS