Van de keuken van Italië naar die van jou ! Met liefde samengesteld door Keukenwarenhuis.nl
De herfst brengt sfeer, gezelligheid en laten we eerlijk zijn, trek in comfortfood! Geen betere plek om daarvan te genieten dan je eigen keuken. Bij Keukenwarenhuis geloven we dat koken méér is dan eten maken. Het is beleven, delen en genieten.
Vandaag inspireren we je met een compleet 3-gangenmenu dat warmte en elegantie combineert:
-
een Vitello Tonnato als verfijnd voorgerecht
-
een rijke stoofpot van rundvlees als hoofdgerecht
-
een verrassende kaneel-cappuccino als nagerecht of afsluiter
Elke gang bevat bovendien handige variatietips, zodat jij zelf jouw ideale versie kunt maken.
Recepten van de week: Vitello Tonnato, Stoofvlees van Rundvlees en Kaneel Cappuccino
Recept: Vitello Tonnato
Een Italiaanse klassieker die elke tafel naar een hoger niveau tilt.
Ingrediënten (4 personen)
Voor het vlees:
-
500 g kalfsfricandeau
-
1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 ui
-
1 laurierblad, 5 zwarte peperkorrels, zout
Voor de saus:
-
150 g tonijn (blik, op olie)
-
2 ansjovisfilets, 1 el kappertjes
-
150 ml mayonaise
-
1 el citroensap, 2 el olijfolie
-
Versgemalen peper
Garnering: kappertjes, peterselie
Bereiding
-
Pocheren: Kook het vlees zachtjes met de groenten, laurier en peperkorrels. Laat daarna afkoelen in het kookvocht.
-
Saus: Mix alle saus-ingrediënten tot een gladde crème. Verdun met kookvocht indien nodig.
-
Opmaak: Snijd het vlees flinterdun, verdeel over een schaal en dek af met de saus. Garneer. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Variatietips Vitello Tonnato
-
Geen kalfsvlees? Koudgebraad of rosbief werkt ook uitstekend.
-
Liever vis? Maak een “Tonno Tonnato”: dunne plakjes gegrilde tonijn met dezelfde saus.
-
Vegetarisch idee: Gebruik dunne plakken geroosterde knolselderij als ‘vitello’ en houd de saus zoals hij is.
-
Saus over? Heerlijk op crostini of als spread bij de borrel!
Recept: Stoofpot van Rundvlees met Rode Wijn
Klassiek comfortfood met diepe smaken, perfect voor lange herfstavonden.
Ingrediënten (4 personen)
-
800 g runderstoofvlees
-
2 uien, 2 teentjes knoflook
-
2 wortels, 2 stengels bleekselderij
-
250 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon
-
2 el tomatenpuree, 1 laurierblad, 1 takje tijm
-
2 el bloem, olie/boter, zout & peper
Bereiding
-
Bruinen: Bak het met bloem bestoven vlees rondom goudbruin.
-
Fruit de groenten: Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee.
-
Stoven: Voeg wijn, bouillon, laurier en tijm toe. Laat 2,5–3 uur sudderen op laag vuur.
-
Serveren: Lekker met aardappelpuree, polenta of brood.
Variatietips Stoofpot
-
Met een twist: Voeg een blokje pure chocolade toe op het einde voor extra diepte.
-
Geen wijn? Gebruik donker bier of extra bouillon voor een alcoholvrije variant.
-
Extra groenten: Denk aan pastinaak, knolselderij of paddenstoelen voor een herfstige toets.
-
Restjes? De volgende dag nóg lekkerder – en perfect als vulling voor pasteitjes of wraps.
Recept: Kaneel-Cappuccino
Een aromatische afsluiter met zachte melkschuim, kruidige kaneel en een vleugje gezelligheid.
Ingrediënten (per persoon)
-
1 kopje espresso of sterke koffie
-
100 ml volle melk
-
½ tl kaneel
-
Optioneel: rietsuiker, honing, cacaopoeder
Bereiding
-
Schuim melk op: Verwarm tot net niet kokend en schuim stevig op.
-
Zet de koffie: Schenk in een cappuccinokop.
-
Maak de cappuccino: Voeg melk toe, bestrooi met kaneel of cacao. Zoet naar smaak.
Variatietips Kaneel-Cappuccino
-
Liever koud? Maak een iced cinnamon latte met ijsklontjes en koude melk.
-
Extra indulgent? Voeg een toefje slagroom en karamelsiroop toe voor een dessertgevoel.
-
Geen koffiedrinker? Gebruik chai-thee of warme chocolademelk met kaneel.
-
Vegan versie: Vervang melk door havermelk of amandelmelk – schuimt ook heerlijk.
Ben je er tijdens het maken van de vitello tonnato, stoofpot van rundvlees en kaneel cappuccino achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Ben je na het maken van deze gerechten op zoek naar nog meer lekkere zomerse recepten? Bekijk onze andere recepten:

“Vraag hier jouw gratis keukeninspiratie magazine aan!”
VOLG ONS