088 0101 200 [email protected]

Er staat weer een heerlijk recept voor je klaar, namelijk de plaattaart met witlof, brie en walnoten. Een lekkere plaattaart die hartig met zoet combineert. Ook als je niet dol bent op witlof, is dit recept een hit!

 

Plaattaart recept

Dit recept is geschikt voor 2 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 60 gram crème fraîche
  • 2 stronken witlof
  • 90 gram brie
  • Half blikje perzik op lichte siroop (uitgelekt)
  • 1-2 flinke handjes walnoten
  • 50 gram geraspte kaas
  • Honing of agavesiroop naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden heteluchtoven).
  2. Rol de bladerdeeg uit, leg op een bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Besmeer de bodem in met de crème fraîche.
  4. Snijd de witlof in kwarten, haal de bittere kern eruit en snijd in reepjes. Spoel de witlof schoon en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de brie in kleine plakjes, snijd de perzik in blokjes en hak de walnoten grof.
  6. Verdeel de witlof, brie, perzik en walnoten over de bodem.
  7. Druppel wat honing of agavesiroop over de plaattaart.
  8. Bestrijk de randen van de plaattaart met wat water.
  9. Zet de plaattaart in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot hij goudbruin is. Check voor de zekerheid de verpakking van het bladerdeeg, de bereidingstijd kan afwijken.
  10. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens het maken van de plaattaart met witlof, brie en walnoten achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.

 

Meer inspiratie voor lekkere ovenrecepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest