Dit keer delen we een lekker en makkelijk pesto recept om zelf te maken. Pesto is een heerlijke smaakmaker in vele gerechten, zoals pasta pesto, gnocchi, maaltijdsalades, maar ook als dipsaus voor bijvoorbeeld stokbrood of focaccia. Nu kun je zelf in een handomdraai heerlijke pesto maken voor elk moment.
Pesto recept
Ingrediënten
- 40 gram pijnboompitten
- 30 gram basilicum
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 75 ml olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- Keukenmachine
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
- Doe de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olie in een keukenmachine en maal fijn tot een mooie pesto. Voeg wat extra olie toe als de pesto wat aan de droge kant is.
- Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Tip voor meer variatie! Wist je dat je in plaats van pijnboompitten ook cashewnoten, walnoten of pistachenoten kunt gebruiken? Varieer met jouw pesto recept.
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je inspiratie op doen? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak. We helpen je graag met het realiseren van jouw droomkeuken!
VOLG ONS