Wanneer het hoofdgerecht is gegeten is het tijd voor een dessert! Chocolademousse is daarvoor altijd een perfecte keuze waarmee je een echt feestje maakt van de avond en met dit recept flans jij die mousse zo in elkaar. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig om deze heerlijke chocolademousse te maken.
Chocolademousse recept
Wat heb je nodig voor 4 kleine bakjes chocolademousse?
- 250 gram pure chocolade en/of melk chocolade
- 3 eiwitten
- 75 gram suiker
- 250 gram slagroom
Bereidingswijze
- Smelt te pure en melkchocolade au bain marie (in een kom boven een pan met heet water).
- Klop in de tussentijd je eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom.
- Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan het eiwit.
- Doe de slagroom in een andere kom en klop de slagroom stijf.
- Schep voorzichtig de gesmolten chocolade door de slagroom en als deze is opgenomen spatel je ook rustig de eiwitten door het mengsel. Klop niet te lang, want dan klop je de lucht eruit.
- Verdeel de mousse over 4 bakjes of glaasjes en laat deze gedurende 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de mousse met wat geschaafde chocolade.
- Tip: houd je van een wat puurdere mousse, gebruik dan meer of enkel pure chocolade. Houd je van een lichte chocolademousse, gebruik dan meer melkchocolade.
Kom je er tijdens het bereiden achter dat er toch nog iets mist in de keuken of misschien moeten er dingen vervangen worden? Kom gerust langs bij een van onze showrooms en laat je inspireren of maak hier een afspraak en krijg direct advies.
Meer recepten?
– Ook dit is een Frans recept… echte clafoutis.
– Een Hollandse appeltaart doet het ook goed als toetje en zo bak je hem.
– Of een heerlijke tiramisu maak je zo.
VOLG ONS