088 0101 200 [email protected]

Groenten inmaken werd vroeger veel gedaan om groenten langer houdbaar te maken – en het is helemaal terug van weggeweest! Door groenten in te maken verleng je niet alleen de houdbaarheid, maar voeg je ook extra smaak toe. Zelf aan de slag? Bekijk hieronder de verschillende recepten voor ingemaakte groenten en ontdek hoe makkelijk het is om jouw favoriete groenten op smaak te brengen. Deze kun je gebruiken als bijgerecht, op broodjes, in salades of gewoon als snack.

 

Ingemaakte groenten

In deze blog delen we 5 heerlijke recepten:

  • Zoetzure wortels met gember
  • Ingemaakte komkommer
  • Pittige ingemaakte paprika
  • Ingemaakte rode ui
  • Knapperige ingemaakte bloemkool

 

Zoetzure wortels met gember

Lekker bij: Aziatische gerechten met rijst en poke bowls.

Ingrediënten:

  • 3 wortels, in dunne reepjes
  • 125 ml rijstazijn
  • 125 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel verse gember, geraspt

Bereiding

  1. Kook de wortels 2 minuten en spoel af met koud water.
  2. Verwarm de azijn, water, suiker, zout en gember tot de suiker is opgelost.
  3. Doe de wortels in een schone pot en giet het warme zuur erover.
  4. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Ingemaakte komkommer

Lekker bij: Surinaamse gerechten, broodjes, burgers en kaasplankjes

Ingrediënten

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • Zout naar smaak
  • 200 ml natuurazijn
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel dille

Bereiding

  1. Bestrooi de plakjes komkommer met zout, laat 30 minuten staan en spoel af.
  2. Verwarm de azijn, water, suiker en specerijen tot de suiker is opgelost.
  3. Doe de komkommer in een pot en giet het warme zuur erover.
  4. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Pittige ingemaakte paprika’s

Lekker bij: wraps, couscous, mediterrane hapjes

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 150 ml appelciderazijn
  • 100 ml water
  • 1 theelepel chilivlokken of verse chili
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout

Bereiding

  1. Kook de paprika’s 1 minuut, spoel af met koud water.
  2. Verwarm de overige ingrediënten tot de suiker is opgelost.
  3. Doe de paprika’s in een pot en giet het warme zuur erover.
  4. Laat afkoelen en zet in de koelkast.

 

Ingelegde rode ui

Lekker bij: taco’s, wraps, salades, gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel zout

Bereiding

  1. Doe de uien in een pannetje, overgiet de uien met kokend water, laat 1 minuut staan en giet af.
  2. Verwarm de azijn, water, suiker en zout in een ander pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
  3. Doe de uien in een pot en giet het warme zuur erover.
  4. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Knapperige ingemaakte bloemkool

Lekker bij: curry, antipasti, salades

Ingrediënten

  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 200 ml witte azijn
  • 200 ml water
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 laurierblad
  • 5 zwarte peperkorrels

Bereiding

  1. Blancheer de bloemkool 2 minuten, spoel af met koud water.
  2. Verwarm de overige ingrediënten in een pannetje tot de suiker is opgelost.\
  3. Doe de bloemkool in een pot, giet het mengsel erover.
  4. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

 

Bewaren

De ingemaakte groenten blijven een paar weken goed in de koelkast. Let goed op hygiëne om bacterievorming te voorkomen. Kijk, ruik en proef eventueel om te checken of de ingemaakte groenten nog goed zijn. Wil je dat de groenten langer goed blijven, dan kun je er aan denken om de groenten te wecken. Dit vraagt om een andere bereidingswijze.

 

Ben je er tijdens het maken van de ingelegde groenten achter gekomen dat de kookplaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Op zoek naar lekkere receptinspiratie voor bij de ingemaakte groenten? Bekijk ook onze andere recepten:

 

Inspiratie keukenmagazine

“Vraag hier jouw gratis keukeninspiratie magazine aan!”

 

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest