088 0101 200 [email protected]

De start van de zomer is daar en wij willen je graag vertellen over de seizoensproducten van dit seizoen. Het is goed voor het milieu om seizoensproducten te consumeren, maar ook is het heel goed voor je lichaam. Want het seizoen geeft precies wat het menselijk lichaam nodig heeft in dit seizoen. 

Waarom zijn seizoensproducten zo goed?

Ze zijn lekker vers, omdat ze waarschijnlijk minder ver hoefden te reizen. Een versproduct wat vanuit Egypte of Marokko komt heeft een verre reis af moeten leggen en is soms al 2 weken voordat het in de winkel beland geplukt/geoogst. Dat product is dus niet zo vers als die Hollandse aardbeien die bij de boer van een stukje verderop vandaan komen.

Omdat de groenten of fruit eerder geoogst is als het uit verre landen komt heeft het minder vitamines en mineralen dan wanneer het geoogst wordt wanneer het rijp is.

De zomer geeft je precies dat wat je nodig hebt en de winter trouwens ook. Zo zul je in de zomer meer sappige vruchten en waterrijke groenten vinden dan in de winter. Dan is het belangrijk dat de producten voedzamer zijn zoals bieten, wortelen, uien en boerenkool.

Het gaat zelfs nog een stapje verder.. Zo bevat een broccoli in de herfst veel meer vitamine C. Iets wat je nodig hebt om verkoudheid tegen te gaan. In de vroege lente zit een broccoli weer vol vitamine B om ons meer energie te geven. De natuur is ongelofelijk slim!

Ieder seizoen heeft zijn eigen producten.

Als je met het seizoen mee eet, dan eet je automatisch heel gezond en gevarieerd. Dit scheelt toch ook weer een beetje met het bedenken wat je vanavond nou weer op tafel moet zetten. Ook leer je misschien weer producten kennen die je van te voren niet at of misschien zelfs niet kende.

Beter voor het milieu

En natuurlijk is het kiezen voor seizoensgroenten en fruit ook beter voor ons milieu. Het heeft geen uren hoeven vliegen en of is niet tot stand gekomen in een verwarmde kas. Dus mocht je op jouw manier een steentje bij willen dragen aan een beter milieu, dan is dit zeker een optie. 

Seizoensgroenten van het zomerseizoen (juli, augustus, september) zijn:

Andijvie, Bleekselderij, Bloemkool, Bospeen, Bosui, Broccoli, Chinese Kool, Courgette, Doperwten, IJsbergsla, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Lamsoren, Paksoi, Peultjes, Postelein, Prei, Raapjes, Rabarber, Radicchio, Radijs, Rettich, Rode Biet, Rode Kool, Romatomaten, Rucola, Savooie/Groene Kool, Sperziebonen, Spitskool, Suikermais, Tomaten, Tuinbonen, Ui, Veldsla, Venkelknol, Winterpeen, Witlof, Witte kool, Wortelen (niet in juni), Zeekraal.

Seizoens fruit van het zomerseizoen zijn:

Aardbeien, Appels en Kersen komen uit Nederland en zijn in de zomer dan ook een goede keuze.

Duurzame keuze voor fruit het hele jaar door:

Abrikoos, Ananas, Appel, Banaan, Citroen, Druiven, Granaatappel, Grapefruit, Kiwi, Kokosnoot, Limoen, Mandarijn, Meloen, Nectarine, Peer, Perzik, Pruim en Sinaasappel.

Je kunt meer informatie vinden over seizoensproducten op het voedingscentrum.nl

Geniet van de zomer en alle lekkere seizoensproducten.

 

Ben je in je keuken aan het werk en toch niet helemaal tevreden over bepaalde elementen in de keuken of misschien is het tijd voor een nieuwe droomkeuken? Dat kan! Je bent altijd welkom om te kijken of jouw droomkeuken door ons te realiseren is. Alvast een afspraak maken zodat de koffie klaar staat? Dat kan hier. Liever op afstand op zoek naar jouw droomkeuken? Ook dat kan. Wij zijn ook te bereiken via e-mail en FaceTime om samen met u op zoek te gaan naar die prachtige keuken.

Meer artikelen?
– Lees over alle voordelen van knoflook in dit artikel.
– Eigen pindakaas maken is lekker en gezond. Hoe je dat doet lees je hier.
– Maak je salade tot een echte feestmaaltijd door de ingrediënten julienne te snijden.

 

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest