088 0101 200 [email protected]

Karamel fudge, die zoete lichtbruine blokken die je altijd zo aankijken vanuit het schap in de supermarkt. Maak ze met dit recept lekker zelf. Dan heb je daarna zeker een blokje (of 3) van die fudge verdiend.

Ingrediënten:

100 gr boter
200 gr glucose stroop
325 ml slagroom
500 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
½ tl zeezout(vlokken)
(Suiker)thermometer
Bakpapier
vierkante vorm 20 cm

Stappen:

1. Voor je van start gaat met de ingrediënten is het slim om de bakvorm te bekleden met bakpapier, zodat deze klaar staat.

2. Doe de glucosestroop, slagroom, basterdsuiker en boter in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Blijf het mengsel goed doorroeren om verbranding te voorkomen.

3. Plaats de suikerthermometer in het mengsel en laat het mengsel op middelhoog vuur doorkeuken tot het een temperatuur heeft van 116°C. Blijf het nog altijd regelmatig doorroeren.

4. Haal het mengsel van het vuur en giet het over in een hittebestendige kom om het af te laten koelen. Laat het mengel daarom 5 minuten rusten.

5. Klop na 5 minuten het mengsel door met een mixer of garde totdat het mengsel dikker wordt en een lichtere kleur krijgt. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Pas wel op, het mengsel is nog altijd erg heet.

6.Voeg aan het einde van het kloppen vanille extract en zeezout toe.

7. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bestrooi het nog een beetje met zeezout en laat het vervolgens 6 uur opstijven buiten de koelkast.

8. Snijd de fudge nu in kleine blokjes en geniet ervan!

Kom je er tijdens het kokkerellen achter dat delen van jouw keuken of misschien wel jouw hele keuken aan vervanging toe is? Beide is mogelijk. Kom gerust langs bij een van onze showrooms of maak hier alvast een afspraak zodat we je direct van advies kunnen voorzien.

Meer lekkers maken? Lees:
– Maak de lekkerste chocoladetaart met dit recept.
– Worteltaart is altijd smullen en zo bak je hem.
– Echt uitpakken doe je met kaneelrollen. Lees daarvoor dit recept.

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest